Vi söker frigörelse

Hej hallå,

 

och, kom igen, är det inte ganska uppenbart? Att kvinnor som attraheras av män eventuellt söker sig till den otillgängliga individen, den som alltid väljer livet före henne, beror nog mycket på att hon attraheras av den frihet som hon förnekas. Den onåbara mannen som följer en dröm, eller har en passionerad strävan efter nått mer (kanske även något som plågar honom?), och som ständigt respekteras och beundras. Han blir symbolen för livet hon inte får, och en eventuell livlina för att ta sig över det partiarkala stupet som står mellan förtryckt och förtryckare. Tänk att få drivas av sin egen passion och ses som en ultimat protagonist i sin egen livsdramaturgi. Tänk att få vara Den som är Det, som får definiera människan.

Maximus, Jack Sparrow (?), Snusmumriken, William Wallace, Aragorn, Batman, Jesus, Amerikanska presidenter (?), Brad Pit och Johnny Depp, och kanske George Clooney (to each hens own), Robin Hood, Paradis Oskar, Tommy Shelby, Gunwald larsson, Roland Deschain (Från The Dark Tower), Don Draper..

Denna bild av den hederliga och världsvana mannen har såklart också en code, har principer och agerar utifrån dessa. Vilket också gör att han inte raggar på dig, tafsar på dig eller spanar in dig på ett kränkande vis, jo antagligen, men märkbart mindre än snittet. Fysiska relationer och romantik är sekundärt och mångt och mycket ointressant för den som har en gudomlig strävan efter att bemästra livet och världen. Så skönt, tänker hon, att inte bli sexualiserad! Så när han väl kärar ner sig så blir den romansen episk.

Vem är hon då? Ofta en kropp till för att behaga någon annan, ett sinne kantat av minor av skam och tvivel. En potentiell ledare, kreatör eller geni som måste prestera tio gånger så hårt för att få hälften av bekräftelsen. Hon är en hon, en kvinna född att aldrig få uppleva den frihet som är hans födslorätt.

Ville bara säga det. Tack och adjö.
 
 
 
 RSS 2.0