No freedom 'til we're equal

 
 
!!!!!!!!!!!   No freedom 'til we're equal   !!!!!!!!!!!
 
Har jobbar på denna fina valrörelseplaylist tillsammans med botkyrka-Fredrik aka dj freddy, ett bra tag nu. Det är såklart kul att få bidra med pepp och driv till valrörelsen och hoppas att den kommer i bruk på flera håll. Men det är mer än så, på nått vis. Musik har så stor makt över ens känslor, humör och tankar. Det finns så många artister och låtar jag vill credda av olika anledningar och varje chans man får vill man ta. Inte som att jag har råd att köpa deras skivor lixom, heh.
 
 
 
Feven är en av de största politiska influenserna i mina tidiga ungdomsår. När jag gick i fyran på kvarnackskolan i Krokom så smet jag och min bff Linnéa in i kapprummet på rasterna (pga too cool for school). Där satt vi och rappade fevenlåtar, alla texter memorerade. Sån attityd och sparka uppåt feel, det är nått som präglar en elvaåring ganska hårt. Jag framträdde också med "Bränn BH'n" på småstjärnorna på skolan, kavaj, brunkräm och turban. Sällan har jag känt mig så hård. Kan inte alla bara enas om att hon är bäst?


Säkert! är från de jämtlänska skogarna precis som jag. Att man kan växa upp i en förort till östersund och börja skapa musik som nu spelas över hela landet trodde man knappt var möjligt. Det känns inte riktigt som man har världen för sina fötter när man går på ett praktiskt gymnasie i glesbygdslänets enda stad. Allt känns rätt så fjärran och man kände väl aldrig att man hade nått att komma med. Men Annika Norlin kan sätta ord på den inladsödmjukheten inför livet och den tjejångesten som följer med att leva i ett patriarkat. Jag vill bara skaka hennes hand och säga tack för alla de tårar du har låtit mig fälla, det behövdes.
 
 
Nationalteatern funkar ju i alla lägen. Röja loss till "kolla, kolla" på en förfest eller måla tavlor aggresivt och samhällskritiskt till Barn av vår tid. Jag såg nationalteaterns rockorkester på peace and love 2008 och det var famigtusan en av de bästa konserter jag sett i mitt liv. Hur kan alla låtar tala direkt till hjärtat? Hanna från Arlöv, Men bara om min älskade väntar, ut i kylan. Jo för att de beskriver en verklighet som är lika aktuell idag som den var under proggens tid.
 
 
.. och detta var bara för att lyfta några. Nu tyker ja vi ba tar och kickar röv på den här valrörelsen. Upp till kamp!
 
 
 
 

KOMMENTERA

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0