luffarmacka, represent

Den storslagna matlagningens era fortsätter och #yolokitchens pitchar in sitt bidrag till dagens mest spektakulära rätter och smakupplevelser. För det första har det varit löning, vilket vi såklart firar med två färska burkar av inlaggd gurka och surkål. Men nu är jag stating the obvious så vidare till luffarmacka.


Luffarmackans ursprung har mången amatör luskat i utan större framgång. Kan det vara dess simpla elegans som den hos luffaren som gett rätten sitt namn? Eller är det det hur det så MACKAbert liknar ett öppet blödande sår av katchup och annat gotta? Vi kan bara spekulera men en sak är säker, det är en jävel till macka.
 
 
 


Så som jag har lärt mig att en luffarmacka ska vara är något som förts ner i generationer och för varje ny utövare fått en liten annan skepnad, utan att förvanska dess ursprungliga integritet. Ett korvbröd fyllt med det som ofta finns där hemma i kylen är hemligheten bakom luffarmackan. Här ovan ser vi en variant med bostongurka, ketchup, vanlig gurka och ost. En sån fyrverkeriföreställning av ofräscha smaker! Nyckeln är att ta mer ketchup än man tror är nödvändigt och att innan försäkra sig om att korvbrödets bäst före datum inte passerat, annars är det bara att lägga i nästa växel och köra luffarmackan rätt i käften.


Bon apetit och enjoy folks
#yolo kitchen

KOMMENTERA

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0