ett av niohundra är mitt

jaha. Besviken. Först fick jag joxa runt för att försöka hitta mitt paket från beyondretro. Skulle ha kommit till min dörr i dag men kom redan igår när jag inte var hemma, så vart tar ett litet paket vägen när ingen är där att ta emot det? till okq8 såklart. Så när jag hade fått klarttecken att paketet fans där så packade jag ur några plagg ur resväskan (on ma way to sthlm) så kunde jag hämta paketet på vägen till tåget och äntligen få mina nya kläder. Meeeeen så hittade de inte paketet i systemet när jag väl var där. "vi har niohundra paket här så jag kan inte kolla namnet på alla, jag behöver ett hyllnummer" jooooo.. snälla? Få så lov att komma tillbaka på måndag och hoppas på det bästa men asså... inte kul ju.

I'm gonna walk all over you

 

Hey hello, halo!

Kommer hem efter en lyckad presentation i "Semiotik 101" och trycker lunch, avokado, ost, kassler, ni vet. Kyper ner mätt och belåter under täcket och ska ta en liten tupplur när det bzzz'ar i telefonen. [you got mail]. Mina nya skor väntar en kolimeter bort på OKQ8. En promenade senare och jag får öppna kartongen, andas in ny-sko lukten, tömma dem på formbehållande stopping och snöra dem på fötterna. Boom, passer perfekt. Such a win!
 
 
Kolla bara, jag posar PÅ en stol för att få en shysst bild på skorna, jag är helt uppenbart nykär.

 
 
 
 
Detta inlägg måste också innehålla en hyllning och ett avsked. Här har vi mina två trogna kompanjoner, som varit med mig de senaste åren. De med vit snörning hade jag på mig på mitt första förbundstyrelsemöte 2011. De till vänster hade jag på mig på Ung Vänsters senaste kongress. Bam, bam, bam upp i talarstolen. Good times.  Båda otroligt bekväma och köpta på rea. Idag hamnade ni i soptunnan utanför, påvägen till att hämta er ersättare. Thanks for your faithfull service to my feet and me.


 
Och för er som blev oroliga, så tog jag en tupplur efteråt. Med skorna på. I sängen.
 
 
 
 

I'm a transformer

 
 
För att visa på mina mad makeup skills har vi här en före och efterbild på en casual every day makeup med fokus på bas, highlighting och contouring. Och lite untz i ögonbrynen. 

Den heliga treenigheten

 
Var fett down denna morgon (denna veckan) och anförtrodde mig till min bro, som hade konstruktiva lösningar och så kändes det bättre. Framförallt i kombination att sätta igång lite Macklemore och fixa lite snabbkaffe, så kom jag upp på benen i alla fall. Detta är slutsatsen man kan dra av den lilla hisorien.


Preach!
 
 
 

Sale? really? oh well then it's okey

 
Kanske att jag drog iväg en beställning på Beyond Retro för första gången I mitt liv. Måste försvara mig lite och saga att dessa guldklimpar och skorna va alla på rea för väldigt bra pris. Så nu kan du torka av den där missgynsamma minen of your face. Åh, så kul det ska bli att få hålla, känna, bära! Dale Cooper sa att man varje dag ska unna sig en present (twin peaks referens), igår var det en bulle, idag var det lite nya kläder. Såååå länge jag har letat en passande sammetsklänning. Nästan sen första gången jag såg första säsongen av vänner då Rachel har en underbart vacker liten sammetsklänning när hon jobbar på central perk. Äntligen!
 
Nice huh?


 

Ett par skor sparkar på min dörr inom 3-5 arbetsdagar

 

Produktivitet och kreativitet är inte samma sak

 
Vad har jag gjort idag?

- renskrivit ett självförsvarspass
- skissat på bilder till rebel girls bloggdesign
- ritat upp och klippt ut 63 smålappar
- skrivit svenska/engelska ord på 63 små lappar
- valberett
- skickat flertalet "viktiga mail"
- kollat (lyssnat på) fem avsnitt SATC
- tejpat och målat ramen på min spegel
- tvättat mina mjukisbyxor som fick färg på sig


Har alltså gjort en hel del, men de har varit saker som inte haft ett överhängande behov av att göras. Det jag inte lyckas få till är den kreativitet som behövs för att få klart en cool och unik portfolio. Det man tillverkar eller skapar behöver nödvändigtvis inte vara ur kreativiteten sprunget. Jag vill nå den där väggen, slå tre hårda, raka slag och komma ut på andra sidan med en ny idé. Det verkar inte få hända idag. Är så maktlös när man är beroende av att vara kreativ och så sitter man fast.

 
 

[plz insert image here]

 
 
Hola!
 
Är man sådär självspäkande som jag så kastar man sig in i diskussioner på internet till och från. Eller så har man inte så mycket val när folk alltid skapar diskussioner på ens statusar eller runt ens tweet. Det här innebär att man tar del av ett ofta hårt (läs rabiat) debattklimat som många gånger inte uppnår någon form av konstruktivitet. Alls. Detta på grund av en upptrissad stämning redan innan man börjar och hur svårt det kan vara att förmedla ton i textform. Säger personen detta i hån, eller välvilja, eller frågande? who knows!

Men det gör också alla mina fantastiskt tålmodiga försök att upprätthålla ordning och kamratlig tontill ett fantastiskt slöseri med tid. Okej, jag hårddrar det nu, beror på vem det är du diskuterar med. Men är det någon som har en helt annan ståndpunkt än en själv och bara vill spy ur sig galla under en täckmantel av att vara intrresserad, då är det absolut mer möda än vad det är värt.
 
Så jag har kommit fram till att sluta vara så himla seriös, pedagogisk och konstruktiv på internet, det har inte tagit mig någonstans hittills. Min plan är alltså att nästa gång en diskussion på fb ballar ur infoga en passande bild, för att göra min ståndpunkt tydlig.


Här följer några expel:

Först ut har vi "arma mänsklighet". Vi kan tänka oss en situation där någon, antagligen en grabb vars föräldrar just köpte en lägenhet åt honom, säger nått i stil med  "om man är rädd att gå hem på kvällen kan man ju bara ta en taxi, sluta gnäll."
 
OHMYGOD DU ÄR SÅ VERKLIGHETSFRÅNVÄND ATT JAG INTE LÄNGRE VILL LEVA I EN VÄRLD SOM INNEFATTAR DIG.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Den här är skön, "the suppressed lol", som du slänger in i en diskussion där någon precis har sagt "Det finns ju en rent fysisk begränsning i hur många invandrare Sverige kan ta in innan det är fullt".
 

Asså jag kommer från jämtland, och där finns det gott om plats kvar. Testa ett argument som inte är helt orimligt, snälla.
 
 
----------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
Hur säger man att man vill döda någon utan att säga att man vill döda någon?
"Men vadå, det är ju bara kul med strip. Man får se något fint och hänga med polarna och tjejera ser ju glada ut och så får de pengar för att göra världens lätatste job. win-win"... [insert image here]
 

 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
Detta är "HUH?!?!?!". I det där läget där personen drar tusen referenser till allt möjligt och blandar teser och teorier och egna instick hejvillt i samma inlägg och man fattar nada. "I national geographic så var det så i afrikanska kulturen och rent genetiskt kan man tänka att på olika kontinenter ha olika ingång och kulturellt i orienten är det, enligt ny forskning, var femta av var tjugonde medborgare under tretiotvå som skulle rent hypoteiskt vilja flytta till spanien"
 
 
 
You said WHAT now?
 
 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Sen har vi ju också öppet hån. Då det sitter en hysterisk person ur centerpartiets ungdomsförbund och vill "bygga på höjden" i stockhholm och ha grön näsa på sig i debatter, skjuta skarvar och ligga med facket. Det är bara ett av alla tillfällen då men kan trolla in en "LOL" bild. Sjukt provocerande, sjukt underhållande.
 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Min nya favorit, som funkar lite som när Marshall i how I met your mother säger "lawyered!". När man kommer in på efterkjälen i en helt urspårad diskussion om vad som hellst och med tre korta meningar levererar fakta och drar en odispytbar slutsats. DAT FEEL.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eller så kanske alla andra kan get your act together och sluta balla ur på internet, vore upskattat, tack.
 

Hennes brott var hennes feminism

 
 

Ni vet när man sitter i matsalen, på stadsbussen eller bordet bredvid i ett café och överhör ett samtal som ger en en kraftigt ökad puls och att man i knytnävarna kör naglarna djupare och djupare in i handflatan. Blir ständigt förbryllad och ARG på helt främmande människor som jag ändå förväntar mig mer av. För jag har hopp om männskligheten! Trots allt tror jag mer om mina medmänniskor än den sörjan av fämlingsfientligsexismhomofbi som ibland rullar ut over fikabordet. Folk kan slänga ur sig så mycket dumma saker och tillslut vill man bara kasta om i sitsen och skrika "DU HAR FEEEEEEL!" (som min vän Emelie så målande beskrev det alldeles nyss). 

 

I fredags hade jag väldens mysfika på Wayne's i Sundsvall och så slog några högljudda ord om feminism hål på min koncentration. Två grabbar vid bordet bredvid, som pratade alldeles för högt för att det egentligen ska vara social acceptabelt i långa lagomlandet Sverige. De pratade om Spendrupsmanens uttalande om kvotering, och först verkade de bara återberätta händelsen, men så följde en egen förträfflig analys på läget.

"..Så blev ju alla feminister typ galna"
"Ja, hon i soffan i TV fick frågan om vad hon skulle göra på alla hjärtans dag -Jag ska bara bli uppvaktad- sa hon. Hur jämställt är DET?"
"Det är typ det värsta man kan saga som feminist!"
"Feminismen började med att kvinnor skulle få jobba, sen att de skulle ha lika lön. Nu ska ju allt vara jämställt!"

Så många rimliga frågor som dök upp i mitt huvud där jag satt och stirrade i min tomma kaffekopp. Är det inte rätt okej om allt är jämställt? Jag menar, om man nu sager att man tycker det börjar blir "för" jämställt, då måste man ju förespråka en vis mån av kvinnoförtryck. Att man tycker det har varit lite för hart förtryck av kvinnor, men att nån måtta får det vara, lite förtryckta måste de allt vara, de där kvinnorna.

Jag vet förståss inte vilken tv-soffe de menade och vilken denna "hemska" feminist var som ville (gud förbjude) bli uppvaktad på alla hjärtans dag. Men jag tanker att det värsta man kan göra som feminist är att vara feminist. Det spelar nog inte så stor roll vad den här tjejen hade sagt, för det brott hon begått är att existera och därför vara ett hot mot dessa högljudda grabbars rätt att vara högljud på café. Hon kanske gillar upp bli uppvaktad, det är ju rätt schysst ibland, tänker jag. Hon kanske är i ett lesbiskt förhållande, är det fortfarande då hemskt av en feminist att vilja bli uppvaktad på alla hjärtans dag? Vad vet du om det, va? va? va? Säg rent hypotetiskt att hon sagt att hon inte firade alla hjärtans dag, ja men då hade det väl varit typiskt såna där feminister att bojkotta kärlek. De vill ju ta död på allt som är fint med relationer mellan man och kvinna i detta landet, blommor och choklad och presenter och mys! Finns inte så mycket du kan saga "rätt" i en tv-soffa om du är feminist, rätt är fel och fel är rätt, damn if you do and damn if you don't.

Men vilken jobbig lite bitchfeminist hade inte jag varit om jag vänt mig om inne på Wayne's och sagt att det borde vara en grundläggande princip hos alla vettiga människor att vilja ha ALLT jämställt. Så jag avslutade min inte längre så mysiga fika för att gå hem och uppvakta min gulleplupp på alla hjärtans dag i stället.

 

 

Gjorde min egen fanbild eftersom massorna krävde det

 

 

 
 

Bullar, sushi och andra bullar

Först och främst hade vi en massiv mys och bakdag (massiv för de som är noviser i bakning) i fredags. slutade i chokladpaj med frosting och honungsrostade rispuffar på toppen samt jordgubbsbullar med silverkulor. Mmmmmmm med andra ord. Hade bara ett meltdown då pajdegen hade ett meltdown och flöt ut i en pajdegspöl... Baka är ju inte min grej, blir alltid kaos. Men denna gång blev det ett ätbart resultat, framsteg! Och just nu sitter jag på ett snabbtåg mot Sundsvall efter att ha varit på distriktaårskonferens i Göteborg. Så himla pepp! Bonus är att bro bor i götet så att vi fick hänga. Köpte hem sushi och sträckkollade sju avsnitt sex and the city och spelade en omgång brädspel (besserwisser - nöje). Vi hänger så bra, Morén style. Skönt att gå komma hem dock, till mitt hub. Har uttömt en helgs swag nu så i morgon blir det reload och plugg.

all trough my lomo camera

Här kommer massa bilder från möbelmässan som var i helgen. Det var absurt roligt och inspirerande (även fast jag var för feg för att mingla med designers och coola kids). Tog hem en massa foldrar och magasin som jag kan ha som kreativ kick-starter framöver så hoppas vi att detta blir ett årligt besök. With fabulous greetings to you!

the cheesysweet month of romance

Stora, gulliga planer för februari! Osäker på hur mycket man vågar dela med sig av, kan iallafall ge en bild av spektaklet. Till helgen har vi planerat att åka till designweek och möbelmässan i sthlm, glida runt i tjusiga outfits och bedömma design. Pimpla lite, shoppa lite och mysa massor. Sen är det ju valentiiiiins dag nästa vecka och OJ så snuttiga vi ska vara. Vi har hittat på varsitt recept på sötsak till den andra som vi ska bara, custom made. Tihi. Sen kommer det upp nått mer u slutet av månaden värt att fira, men vad det är håller jag hemligt. Allt gott!

mysmingel och outfit test run

Var ute en sväng i fredags med lite glada kids. Skönt att få snacka av sig med min Muz, stor skillnad från att byta några stressade ord mellan föreläsningar och att få sitta ner med varsin färgglad drink och prata ostört. Guld.Så var det ett utomordentlig tillfälle att känna om min tilltänkta designweek/möbelmässan outfit duger, eller ej. Vilken den gjorde, satt som en smäck! (smäck? varfan är en smäck??)

Asos ass o sos sas oh sad sad day

HÄR HITTAR MAN SIN LIVS JUMPER OCH SÅ ÄR REAPRISET ÖVER ETT OCH ETT HALVT TUSEN VILKET INTE ÄR OKEJ OCH TÄNK VILKET FINT KOMPLEMENT DEN BLÅ FÄRGEN VORE TILL MITT HÅR OCH SEN DEN ORANGEA MATCHNINGEN HERREGUD VILKEN MATERIALIST MAN ÄR OCH SÅ BITTER UPPEPÅ DET I SAID GOOD DAY 

RSS 2.0