Some nights she plays the guitar in the setting sun on the fire escape singing songs long forgotten

Dra på sig en liten svart, sätta upp håret i en french twist och låtsas att man är påväg till Tiffany's måste nog alla göra nån gång i livet. Audrey Hepburns pojkiga ögonbryn och volymiösa fransar satte lite extra glamm på min annars ganska planerade och stressiga vardag. Ja, jag är då helt klart för, med tidlösa stilar åt folket.Allt gott!

the past blastin' past me

Ålesund, Norge. Mars 2012.
En flytt, ett uppsagt jobb, ett nytt plugg, en katt, utlandsäventyr, oändliga erfarenheter och så många nya vänner. Ett och ett halvt år är långt.

Är allt som oftast glad och stolt över det liv jag skapat och den person jag blivit. Men i vissa tider smäller tankarna till och man ligger vaken och set surrar i huvudet och tvivel, oro och sorg. Vi har mist en fin person i familjen, en gubbe vars glimt i ögat ingen kunde överträffa. Så helt klart börjar man tänka över livet, hans liv, mitt liv, vårt allas gemensamma liv. Hur skört och hur otroligt stark.Lycklig?
 
 
 
Ett och ett halvt år är långt, men ack så kort om vi fyller det med tvivel. Godnatt Gunnar, den 29 november är jag tillbaka i Föllinge för att kramas på familjen och minnas dig.

Fyller mitt hem med glas fyllda av knas

 
 
 
 
 
 

 
 
Känslan av att komma hem är något aldeles speciellt, personligt och komplext. Jag får en mix av mys, stolthet och sabilitet. Ett ställe jag lagt ner min person i och min tid på, med saker jag har skapat, tycker om eller har en relation till. Ett ställe där jag, omringad av minnen, skapar nya minnen. Inpräntad med skrattet från mig och mina vänner. Så, för att saga nått cheesy - min oas.
 
Sen har vi alla såklart preferenser och tyck&smak när det kommer till vad som är snygg och vad om får en att känna sig bra när man kommer hem. Jag har mycket glasburkar och flaskor som jag vill fylla med diversa grejor, framförallt i köket. Mjöl, kaffe, slevar. Men detta har nu spridit sig i lägenheten som stylish epedimi. Har en tjusig glasskål som jag lite av en slump började lägga nagelck i och insåg att när jag fick se den när jag kom hem fick den mig att smila. Färglada, fina nagelack i en skål som små praliner eller cupcakes, fast på mitt vis. Har också haft en hög glasburk med korklock som stått tom i väntan på nått värdigt som får bo i dess innandömme. En dag stack jag ner ett par solbrillor, å ett par till. Några läppglans och läppstift. Gillar effekten! Har nu koll på mina solbrillor, lägligt placerade i hallen, och min vackra secon hand glasburk har nu, om ett lite udda, syfte.
 
 
 
 
 
 
 
 

Och nu måste jag ju köpa mer läppglans och solbrillor att fylla upp med. Tihihi!
 
 
 
 
 
 
 

För tjejer - av tjejer - med tjejer

 
Tjejsnack och discussion med mellanstadietjejer på skönsmon idag, kan det bli mer pepp? Jag och Ida från Sundsvalls tjejjour var inbjuda att prata med fyror, femmor och sexor om att vara tjej och varför vi behöver hålla ihop. Så många härliga brudar som är så förståndiga, man får hopp om framtiden. De kommer både med egena exempel och också resonemang om hur man kan bemöta saker som osynliggörande och objektifiering i vardan och i tidningar. Det märks hur viktigt det är att vi tjejer får samlas och snacka utan närvaron av killar. Att få prata öppet om upplevelser och säga att - ja, vi ska hålla ihop för då kan vi få ta den plats som vi förtjänar. Pepp och systerkap.
 
 
 
Idag är jag stolt
 
 
 
 
Vill du komma i kontakt med Sundsvall tjejjour så hittar du oss här: http://skogsra.tjejjouren.se/
Vill du komma i kontakt med en tjejjor hittar du alla på: http://www.tjejjouren.se/


Till en tjejjour kan du vända dig om du vill prata om nått, det kan vara oro och stress, kränkningar och övergrepp, hur man använder mensskydd och allt därimellan. Vi är unga tjejer som lyssnar och dömmer inte eller pressar dig till något du inte är bekväm med och man kan alltid välja att vara helt anonym. Vi arrangerar också coola event för bara tjejer där du kan umgås och ha kul och utvecklas som person tillsammans med massa andra härliga brudar.

Holymoly me oh my!

 
 
Jag saknar Lindis. You're the apple of my eye!
 
 
 

Förlåt och försvar

 
Förlåt mig själv, fett med dåligt samvete när jag ba låter bloggen bli. Det är ju inte bloggis fel att jag har annat för mig. Aldeles ensamma och misserabla lilla blogg. Lite som min stackars katt som jag råkade stänga in i klädkammaren sisådär fem timmar när jag var på campus igår. Men hon förlät mig på en gång, och nu är jag tillbaka bloggis så let's get mooovin'
 
 
Har så otroligt mycket politiskt pepp i mig, det bara hoppar och spritter. Både för tjejjouren och Ung Vänster, vi gör verkligen så himmla bra saker som gör reel skilnad i människors vardag. Så skönt att få kanalisera sitt missnöje I aktiv handling! Den 25 November (dagen för avskaffandet av våld I nära relationer) så har vi ett öppet pass I Sundsvall med feministiskt självförsvar. Klart du ska komma! Återkommer med tid och plats.
 
 
Just nu är det portfoliojobb för fulla muggar, samanställa, layout, reseacha, skissa, cadda, färgsätta, omvärdera, utvärdera, nedvärdera, börja om. Men det är väldigt kul. Jag är inne på ett retro/vintage tema som ska vara plottigt utan att vara plottigt, fattar ni? inte? Får väl bara vänta och se då, men ger ett smakprov här....
 
 
OBS vet att det är felstavat och har för intention att rätta till det.
 
Så vad tycks? Nu ska jag förbid hos Muz för frulle och snack innan uni.
Allt gott!
 

RSS 2.0