Får jag kärlek om jag visar mer klyfta?

 
Tjejjouren har planer på att storma staden på onsdag. Ni får väl fantisera om vad, kanske inte supersvårt, men håller på det hela tills dagen är kommen. Sniffat på tuchpennor från 80-talet, limmat limstiftet tort och dela med oss av våra "när jag blev feminist" historier. Det var vackert.

Gilla Strippfritt på facebook and join the feminist revolution! #strippfritt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I dreamed that god would be forgiving

Varje gång jag bara sitter och lyssnar på musik så inser jag att det i sig självt ibland räcker. Man behöver inte ha nått i händerna hela tiden eller en reskamrat att prata med. Så mycket fantastisk musik det finns, som förvandlar en annars rastlösa bussresa till en stund av sinnesfrid. Hur kommer det sig att jag hunnit glömma detta mellan gångerna? Kanske inte är skarpaste skeden trots allt..

Simon and Garfunkel - sound of silence
Anna Hathaway - I dreamed a dream
Emil Jensen - inte vackrast i världen
Imperiet - Märk hur vår skugga
Hair musical - easy to be hard
Anna Ternheim - No, I don't remember
Miss Li - här kommer natten
Queen - who wants to live forever
Sinead O'Connor - nothing compares 2 u


är några exempel på vad man hittar i min "hurt" playlist. Den bästa av de bästa. Aldrig uttjatad.

feat. moi et mes 'omies


Vad som blivit ett söndagsinslag här är veckans snaps, feat. moi et mes 'omies (alla noterar franskan och reflekterar över mina många färdigheter aka google translate) Så för att klappa igen boken på den här veckan så tar man en liten återblick på det magnifika som är jag och mina vänners fantastiska komunikation.

Bli min snap ami, skriv ditt användarnamn i en kommenar. No pressure. KOM IGEN DET BLIR KUL.

 

Först ut är en jävligt hård tjej.
 
 
 
 
 
Kan tycka att Jenjen har ett mer spännande liv än jag, men vem är jag att avgöra det egentligen. Dock är moviestar goes blottare looken en säker inkörsport till en intresantare livsstil. Sägs det.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här skickade någon en bild på Abed I Cougar Town, ååååååå får känslosvallningar bara av att tänka på det. #sixseasonsandamovie
 
 
 
 
 
 
 
 


 

När jag ser dej ser jag eld i dej

 
Ibland kan det kännas som att knäna ska vika under tyngden av sig själv och tyngden som lags på en av andra människor. Man traskar på, springer stundvis, lunkar lite. Men det kommer ibland en betongsugga eller ett ikullblåst träd i vägen vilket gör framfarten lite krångligare. Alla som har försökt hoppa en betongsugga bärandes två ica-kassar vet vad jag pratar om.

Men så kollar man på vardera sida och där star systrar och kamrater som inte bara delar färden utan också delar skratt och gråt tillsammans med en själv. När man lyckas vinna mark eller då någon i följet faller bort.. Man slänger ett öga över axeln och ser att vägen är proppfull av tappra kämpar som inte kommer ge upp och som inte kommer låta dig ge upp. För vi är påväg mot någonting som kommer vara mödan värd, för att säga en underdrift, hehe. Det kommer vara värt allt, tillslut. Och viker sig knäna på dig eller mig, så är det minst två nävar där att dra oss upp igen. För vet ni vad? Tillsammans är vi starka. True story.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och jag gnäller inte om min förkylning nu. Vet att jag är en självömkande smartass, men det betyder inte att jag kan kläcka några allvarliga visdomsord from time to time. Kryddar detta med en fet makeup jag gjorde idag i ren rastlöshet.

 
 

Do you think flattery will keep you alive?

 

 
 Which fairytale creature are you?
 
Dragon
While some might be intimidated by your strength and power, your abilities give you the courage and ability to face even the toughest situations. Whoever has you for a friend is lucky indeed.
 
 
 
Få testresultat kan vara såhär smickrande. Tack random test på random hemsida som jag hittade genom random länk på facebook, precis vad jag behövde <3
 
 
 
 

The restlessness of the martyr, water flowing over me

 
Pendlar mellan att vara svinbitter och mysförkyld. Labil dödsjuk livsnjutare, minst sagt. Efter att blivit hemjagat från uni med verbala högaflar har jag strandsatt mig själv in the hub med katten, datorn och tre liter grönt te. Kanske jag slänged tekulan i väggen, kanske inte. Jag kanske hatar att vara sjuk.

Men har accepterat mitt öde mer och mer under dagen med hjälp av Nanny Fran Fines smoothing voice of comfort, för att inte tala om Thåströms tröstande närhet. Men kl 17 är det jag som går på möte, och hör sen.
 
 
 
 
Och jag kan inte sluta lyssna på den här låten. Talking heads - once in a lifetime. Första jag gjorde i morse var att slå igång denna på spotify på repeat, blunda en stund till och föreställa mig nya gator i nya städer. Kullar och bergstoppar! Molnslöjor driva över en blå himmel! Hålla någon i handen och hoppa i vattnet från en liten landsbygdsbro! Cykla flera mil bara för att köpa glass i en liten butik med en gullig gårdskatt! Inga mer days goes by, bara ut och springa tills benen flyger av! Å blev alldeles yr av att skriva dessa sista rader, alvarligt, lätt tårögd. Har ni sett Almost Famous? Turnébussscenen dagen efter festen när de börjar sjunga tiny dancer tillsammans? Phuuuuuuuu the feels. För mycket äventyrslustan för mitt nuvarande förkylda tillstånd. Men DU kan lyssna och jaga solen tills den slinker under horisonten. Gör det nuuuu. Nu!


Same as it ever was
 

You can buy me a burrito with some bean and rice, but it wont get you into pants paraddice

 
 

Sanslöst vad vacker världen är när våren kommer. Det är som att ens inre natur också börjar vakna och upptäcka nya vrår, hörn och höjder av livet och ens egen person. Hoppsan så abstrakt man kan vara, men jag står fast vid vad jag säger. Rekomenderar att man kör en Håkan Hellström, eller flight of the conchords, eller the ark revival precis just nu (beroende på what suits your fancy och vad som är en revival för dig). Fotc strömmar iaf ur mina högtalare #tearsofarapper

Här kommer ett digitalt vårskrik
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHH, såatteh.
 
 

Going back to my roots

 
   
Kvalitetstid. Man måste se till att kirra kvalitetstid med sin peeps alltså (the guru has spoken). En snabbfika här och ett hastigt telefonsamtal på bussen håller inte måttet i längden. Det är bara att lyfta på röva och ta sig tid att umgås, ha kul och prata ut.
 
Har haft två feta helger med Lou och idag var det jag och Muz som gjorde sällskap från morgon till kväll. Finaste medsystrar! Som balsam för en tovig själ!

Så hjälper det också att håva in tre stycken LP skivor på fyndlagret! Ja men du har väl ingen spelare? Nä jag vet! Men det är hoppet om att en dag i livet äga en lp-spelare som över huvud taget håller mig vid liv. Sitta med benen i kors på golvet igen, lyssna på mina skivor och måla med oljepastell tills knogarna blöder. Så låt mig drömma, låt mig längta.

 
 
 
Love to ma peeps.
 
 
 
 
 
 
 

I cant change even if I try even if I wanted to

 
Same love
 
 
 
Det kommer bli mycket filosofiska, abstrakta och stundvis fett djupa tankar på denna blogg framöver. Den som har kollat in veckans inlägg har nog redan fattat detta. Men vad gör man när huvudet surrar av tankar och bröstet bubblar av känslor av alla dess slag. Embrace it, brah. Jag tanker att vi ska skylla på våren. Våren borde komma med feta varnignstexter. "Kan skada dig och männiksor i din omgivning obs obs obs". Trots det tror jag nog att våren har goda intentioner. Nystart, uppvaknande, förändring.
 
Det är förunderligt hur man kan omge sig med så mycket männiksor, goda vänner och nya bekantskaper, men fortafarande vara så fruktansvärt enam i sitt eget huvud. Jag kan nånstans förstå hur man kan utveckla en personlighetsklyvning, man vill ba ha nån annan där inne att snacka med.

Ja, whatever, hade svinkul igår i alla fall. Följde lite spontant med fantastiska Lou på concert. Jag menar när nån säger "cheerleaderpunk" så säger jag I'm there. Så blev det en fet partykväll också. Var väl på alla krogar i stan minst en gång och fick hänga med mängder av nytt och gammal folk. Men spelningarna var ju kanske egentligen coolast. Det var Sundsvallsbandet Garbo och sthlmsbandt Tiger Bell, och jag med mina bruds shakeade väl rätt så hårt. Ska verkligen börja gå på så mycket sånt på pipeline som möjligt framöver! Rekomenderas intensivt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och här kommer veckans hall of fame av snapchatzzz:

 
 
 
 
 
 
 
 
 

I even learned how to play saxophone

#ootd

Vem skulle trösta mig, jag är så liten på jorden

 
Jag tycker vi ska tacka Helen Sjöholm för att hon finns, så har vi gjort det. Tack. Du bringar mitt liv känslorörelse och inspiration. Yes.
Jag har en "Elinmorgon". Så ofta mina nära och kära säger att jag måste tänka på mig, ta det lugnt för fan och spendera lite tid med ELIN. Vilket är så ironiskt för som liten kunde jag ligga på sängen i mitt rum i timmar och bara drömma mig bort. Eller i min gossedjurslåda en hel dag bara för att inte behöva städa, för den delen. Det tog flera timmar att gå de en och en helv kilometerna hem från lågstadieskolan för på vägen hittade jag träd att klättra i, blommor att plocka och humlor att rädda från vägen. Jag undrar var den lilla Elin tagit vägen, jag saknar henne. Hon gick och la sig när hon var trött och gjorde små lösningar på små problem med tejp och lim och ståltråd. Hon var liten och klok och allas bästa vän.
 
Så när jag sitter här denna fredagmorgon och lyssnar på Helen Sjöholm och Tommy Körberg sjunga abbalåtar så får man lite andrum att reflektera över sitt liv. Det är nog därför jag inte gör det så ofta, det är lite skrämmande (hah, "lite skrämmande", freaking terrifying). Men är helt övertygad att alla behöver denna reflektionstid. Nån gång i mina unga år sa min papi till mig att han beundrar människor som verkligen känner sig själva. I den stunden bestämde jag mig för att lära känna mig själv. Det är den praktikenen som jag håller på att ta tillbaka. And hopefully be happier for it.
 
Så kan man väl inte lämna det bara sådär utan att säga att solen har kommit tillbaka och snön har blivit till slask och asfalten tittar fram igen; woop woop! Man tillomed pluggar bätter om det är soligt ute, allting spirar på våren.
Lev väl, vänner!
 
 
 
 

White lines on your mind, keep it steady you were never ready

 
Dagen innan examination och man ba.. hummmn.. kanske borde göra klart uppgiften, samanställa presentationen och förbereda sig på att presentera arbetsgången. Så här sitter vi trooopers som inte är klara än och köttar loss i R-huset på campus. Marty, Lis, Lunkan. The kids with the cool nicknames mao (Jag är ju Morran i sociala samanhang om nån inte visste. Hårdast).
 
Men resultatet kan jag ju inte visa förns det är klart, men kan bju på veckans skönare snapchats så länge #tröstpris

Accesoar excitement, ren och skär glädja. ping @käma


 
En söt liten gjiiiiiiis
 
 
 
Spontanbesök av Henry. Oh henry min henry, varför är det flera världar oss emellan? We're a thousand miles apart but tonight you look so pretty yes you do. (Sundsvall-umeå)
 
 


Gissa citatet. Hint: Jim Carrey


Är det inte förunderligt att man är så well shaped och hunkig när man inte utför någon form av koncentrerad träning? (rekomenderar att dra en tung rullväska ett par gånger i veckan samt att placera sin säng på en höjd över midjenivå för daglig klättring. Tips från livscoachen)
 

So different now from what it seemed

 
Har verkligen de aldra bästa känslosvallande och självömkande låtarna igång på högsta volym samtidigt som jag utför intensivt och vidrigt kroppsarbete. Har man en playlist som heter "hurt" så är det väl självklart att den förtjänar den resonans som mänsklig smärta kräver. Freddie Mercury, Anna Ternheim och Sinead O'connor  svingas mellan väggarna till ihärdgt med-gormande från en febrigt skurande Elin. Mental image? Fniss tillåtet.
 
För visst är det inte specialt smickrande med ärmarna uppkavlade till axlarna och två hander i ett stinkande avlopp. Känner sällan så mycket avsmak inför sig själv som när man tömmer ett avlopp i sitt eget hem. En min av stum och förskräckt misstro. Nu ligger vattenlåset och dess kompisar i ett eget ihopkokat syrabad bestående av allt kemiskt jag äger. Tänker att det nog funkar. Kanske. Tillräkligt.

Har du också en dag då du bör ha händerna upptagna och fokus på nått konkret och greppbart så är detta spellistan för dig. Bara att ställa sig och diska/städa/tvätta/måla/skinnflå, whatever flotes your boat.

HURT
 
 
 
 
 
 
But the tigers come at night
With their voices soft as thunder
As they tear your hope apart
And they turn your dream to shame
 
 
 
 
 

charm eller förfall

 
Hade som kommit att acceptera diverse "egenheter" i lägenheten min, såsom att benet på soffan är löst och behöver en liten hälspark sisådär 30 gånger om dagen. Eller att sticka en hand under det rangliga bordet och dra åt en mutter då och då när när man inte vill leka hela havet stormar med middagen. Har väl kanske bortförklart det som charmigt och att mitt ställe har då allt en hel det personlighet.

Så strosade jag runt på biltema häromdagen, looking for some spraylim, och gör halt vid en korg full av skiftnyklar. I det ögonblicket inser jag att lite vardagscharm, som egentligen är feta störmoment i mitt liv, kan alla fixas med en liten skiftnykel. #boom 49kr senare och en morgon av att vara fruktansvärt handlingskraftig så har jag ett köksbord som inte gungar i tackt med att jag skriver på datorn.

Men tro inte att allt kommer bli flawless, städat och fungerande, en liten portion förfall måste få vara kvar. Annars är det bara inte jag.


mvh flurig_tjej_90

sol inne sol i sinne tihi

Här kommer det glada inlägget! Vi tar det i ordning.

1. Att kasta de bästa skorna i ens liv var svårt, men det gjordes mycket lättare av att få ett par exakt likadana i handen bara ett par dagar senare. Min fantastiska klasskompis Elin sålde sina till mig för bara 150 kr, i princip helt oanvända! Samma storlek, samma passform. Detta är lycka det!
 
 
 
 
 
 
2.  8 mars kom och gick. Hon kom med massa förväntningar och gick med huvudet högt. Sånt makalöst firande det var i år! Började med en våffelfrokuost med vänsterpartiet där vi diskuterade kvinnojourens viktiga arbete och hur hård bostadsbrist och arbetslöshet slår mot kvinnor som ska ta sig ur misshandelsförhållanden.

Sen var jag hela eftermiddagen med tjejjouren på Ung Magasinets arrangemang där vi lanserade vår kampanj #strippfritt (tryck här, gilla och dela sidan!) Hur kul och bra som helst, och däreter ett skönt pass i feministiskt självförsvar.

Kvällen avslutade jag som konfrensier på Ung Vänster Sundsvalls event på torget som också det var en protest mot strippklubben i stan och kvinnnoobjektifiering i stort. Musik, poesi, musikquiz, kaffe, gemenskap, Superfett! Därefter allmänt hang i goda feministers sällskap.
 
 
 
 
 
 
3. Årsmöte med tjejjouren. Mycket konstruktiv diskussion kring framtida prioriteringar  och en nyvald styrelse. Jag är stolt över att ha fått vara ordförande för denna fantastiska tjejjour, men är också väldigt glad att nu få sitta i styrelsen tillsammans med massa coola brudar och se hårda Sofia Larsson som ny ordförande. Detta året kommer vi växa ännu mer och ständigt jobba för att ge tjejer bättre vardag och ljusare framtidsutsikter.

Så fick jag såklart klä upp mig och sno runt i den nya röda pärlan till klänning. Också väldigt viktigt, heh.
 
 
 
 
 
 
 
Denna morgon var uttdragen och underbar. Mys med en fin person, kaffe med solskensutsikt. Skissar och smider sommarplaner. Jag älskar livet och livet verkar älska mig tillbaka. Tsssss.
 
 
 

Flawless

 
Har jag tjatat om mina nya kläder i flera inlägg så måste jag ju ge er lite nu när de äntligen är i min ägo. För ett par dagar fick jag slita upp vakumförseglade plastförpackningar, klippa bort prislappar och testa nya plagg med gamla plagg och accesoarer. Sånt där som får en att rysa i själen lite. Magiskt.


instickare
(En annan historisk händelse som kommer skrivas i hióstirieböckerna "on that day Elin saw the new Beyoncé videos for the first time" Herregud, oh my oh my, vad ska man säga. Världens coolaste artist levlade précis upp, med glasklara feministiska budskap i nya feta låtar. Tack för denna gåva!)Här har vi den gröna klänningen, den röda klänningen och den fett bling'iga tjocktröjan. Är sjukt nöjd, och otroligt pepp på kläder, vår och swag. Precis när jag skulle somna till igår så insåg jag att det skulle vara fantastiskt med en orange långkjol ("tea skirt" längd), flyger upp från kudden och börjar googla runt. Sitter i min säng och surfar på diverse mainstreamiga och mer obskyra klädsidor efter den perfekta orangea te-kjolen. DET är ett vårtecken om nått. Nu kan fåglarna få återvända!


 

RSS 2.0