Ron, you are the most insensitive wart I have ever had the misfortune to meet

 
 
Tja! Det cirkulerar en sån där grej på facebook som jag fastnade för. Det var om en av de bästa fiktiva karaktärerna i världshistorien, och att hon enlingt Flavorwire ska vara den literära historiens andraplatstagare av mäktiga kvinnor! Jag blev aldeles rörd I hjärteroten, som jag försvarar och hävdar denna fantastiska karaktär som är Hermione Granger! Hon förtjänar verkligen utnämningen. Så delade jag bilden nedan på fb med kommentaren "skulle vilja skriva en längre motivering till varför dte är rimligt", så kom jag på att det kan jag ju lika gäran göra!
 
 
Taget från flavorwires hemsida:
 
 
 
Så för att fortsätta på den moviteringen:
Hon har en rättvisekänsla som överskiner de flesta andra av hennes elevhem, kända för att stå upp för rättvisan. Siruis Black sa en gång - döm inte en människa utifrån hur denne behandllar sina gelikar, utan hur denne behandlar sina underordnade. Detta kan ses i hennes engagemang för befirandet av de förslavade husalferna, och hon står fast i sin övertygelse trots att hon tvingas stå där ensam. Hon för samman en grupp elever mot det förtryckande etablisemanget och organiserar dem i självförsvar. Hon ser behovet av att orginisera för egna intressen när ingen annan gör det. Solidaritet och civilkurage.

Hon har en emotionell mognad och förståelse hon tar med sig in i livets utmaningar och tar ansvar inte bara för sina egna utan också alla andras känslor och välmående. Jag skulle säga det sistnämnda i en högre utsträckning. Hon gör mer och har högre press på sig själv än någon annan men finner också tid att uppmuntra och motivera sina vänner och visar på deras styrkor.
 
En kraftfull och skicklig häxa med målmedvetenhet som handlar utefter en principfast moralisk kompass. Trots att det alltid är hennes killkompisar som får mest uppmärksamhet, och även ängnar varandra mest uppmärlsamhet, så sviker hon aldrig det högre syftet - att göra det som krävs för att göra det som är rätt.

Hur interligent, motiverande, engagerad, kraftfull rättskämpe måste man vara för att få den platsen man förtjänar? Hermione fyller alla kriterier för en ledare att beundra och respektera. Men hon är en tjej och får aldrig den skuldbefriande bekräftelsen i att hon mer än räcker till, och har bevisat det flera gånger om. Men just därför behöver vi lyfta upp såväl fiktiva som verkliga kvinnliga kämpar, för att ge dem den plats och erkännande de förtjänar. Harmione - I take my witches hat off to you! You are truly a very powerful woman.
 
 
 
Allt gott!
 
 

KOMMENTERA

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0