[plz insert image here]

 
 
Hola!
 
Är man sådär självspäkande som jag så kastar man sig in i diskussioner på internet till och från. Eller så har man inte så mycket val när folk alltid skapar diskussioner på ens statusar eller runt ens tweet. Det här innebär att man tar del av ett ofta hårt (läs rabiat) debattklimat som många gånger inte uppnår någon form av konstruktivitet. Alls. Detta på grund av en upptrissad stämning redan innan man börjar och hur svårt det kan vara att förmedla ton i textform. Säger personen detta i hån, eller välvilja, eller frågande? who knows!

Men det gör också alla mina fantastiskt tålmodiga försök att upprätthålla ordning och kamratlig tontill ett fantastiskt slöseri med tid. Okej, jag hårddrar det nu, beror på vem det är du diskuterar med. Men är det någon som har en helt annan ståndpunkt än en själv och bara vill spy ur sig galla under en täckmantel av att vara intrresserad, då är det absolut mer möda än vad det är värt.
 
Så jag har kommit fram till att sluta vara så himla seriös, pedagogisk och konstruktiv på internet, det har inte tagit mig någonstans hittills. Min plan är alltså att nästa gång en diskussion på fb ballar ur infoga en passande bild, för att göra min ståndpunkt tydlig.


Här följer några expel:

Först ut har vi "arma mänsklighet". Vi kan tänka oss en situation där någon, antagligen en grabb vars föräldrar just köpte en lägenhet åt honom, säger nått i stil med  "om man är rädd att gå hem på kvällen kan man ju bara ta en taxi, sluta gnäll."
 
OHMYGOD DU ÄR SÅ VERKLIGHETSFRÅNVÄND ATT JAG INTE LÄNGRE VILL LEVA I EN VÄRLD SOM INNEFATTAR DIG.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Den här är skön, "the suppressed lol", som du slänger in i en diskussion där någon precis har sagt "Det finns ju en rent fysisk begränsning i hur många invandrare Sverige kan ta in innan det är fullt".
 

Asså jag kommer från jämtland, och där finns det gott om plats kvar. Testa ett argument som inte är helt orimligt, snälla.
 
 
----------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
Hur säger man att man vill döda någon utan att säga att man vill döda någon?
"Men vadå, det är ju bara kul med strip. Man får se något fint och hänga med polarna och tjejera ser ju glada ut och så får de pengar för att göra världens lätatste job. win-win"... [insert image here]
 

 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
Detta är "HUH?!?!?!". I det där läget där personen drar tusen referenser till allt möjligt och blandar teser och teorier och egna instick hejvillt i samma inlägg och man fattar nada. "I national geographic så var det så i afrikanska kulturen och rent genetiskt kan man tänka att på olika kontinenter ha olika ingång och kulturellt i orienten är det, enligt ny forskning, var femta av var tjugonde medborgare under tretiotvå som skulle rent hypoteiskt vilja flytta till spanien"
 
 
 
You said WHAT now?
 
 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Sen har vi ju också öppet hån. Då det sitter en hysterisk person ur centerpartiets ungdomsförbund och vill "bygga på höjden" i stockhholm och ha grön näsa på sig i debatter, skjuta skarvar och ligga med facket. Det är bara ett av alla tillfällen då men kan trolla in en "LOL" bild. Sjukt provocerande, sjukt underhållande.
 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Min nya favorit, som funkar lite som när Marshall i how I met your mother säger "lawyered!". När man kommer in på efterkjälen i en helt urspårad diskussion om vad som hellst och med tre korta meningar levererar fakta och drar en odispytbar slutsats. DAT FEEL.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eller så kanske alla andra kan get your act together och sluta balla ur på internet, vore upskattat, tack.
 

KOMMENTERA

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0