yolokitchen launching with some Västralong istea

 
 
Så efter jag postat tweeten inser jag att det är val bara tametusan att köra. Här kommer ett nytt inslag på bloggis, Yolokitchen! Den jävligt impoviserade, spontana och mest höftade husmorsskolan du kommer skåda, lets do this!!
 
 
 
 
Blev bjuden av en klassis på hemmagjort iste och fick ett recept. Därifrån så har jag kokat ihop iste i några omgångar och kastat i lite allt möjligt, recept är väl lite för uppstyrt för min köksstil, men man måste ju ha nått att gå efter. Detta óskuldsfulla lilla dryck förvandlade jag snart till en utmärkt drink, som gick hem hos massorna... de stora stora massorna som ryms i min etta på Västra lång.
 

Västra long istea
3 liter iste med smak av allt.
Du behöver:
Vatten
Te
Socker
Cironextrakt
Nått med sting (exempelvis absolut päron)
 
Tillagningstid: Beror helt på hur mycket du är redo att bränna dig, men kanske 40 minuter för en noob.
 
 
1. koka upp vatten. Med andra ord sätt en kastrull med lite blask I botten på full värme och koka upp vatten i vattenkokaren i omågngar och häll över. Snabbt ska de gå, att koka upp tre liter vatten direkt på plattan har man inte tid med om man ska förändra världen under en och samma livstid också.
 
2. Kasta i minst åtta tepåsar. Antagligen några till. Idag hade jag en blandning av citron, forest fruit, aprikos/passion. Man får väl smaka av eftersom, vill ju gärna ha untz.
 
3. Häll i mycket socker. Kanske. 3 dl, kanske mer, kanske mindre, jag vet inte.
 
4. Häll i mycket citronsaft. Kanske 1 dl.  Citronsaften är nykelingrediensen, den är det godaste.
 
5. Häll i den sista skvätten av honung, det kan funka. Eller låt bli.
 
6. Låt koka en stund och smaka av, häll i mer av nått om det inte känns riktigt rätt.
 
7. Plocka ur allt te, det värsta som finns är när te blir sådär bittert av en påse som legat i för länge. Men jag låter de ligga iaf 20 minuter. Typ. Har man i de för lite så får man bara färgen, såatteh, lagom är bäst i detta fallet.
 
8. Häll i en halv flaska Absolut päron. Smaka. Häll i mer cironextrakt. Smaka.
 
 
Ställ på balkongen eller nått och låt svalna! Bra att göra dagen innan om man inte har en balkong eller dyligt, eventuellt sänk ner kastrullen i ett kallt vattenbad i diskhonen.
 
Now migel and make change!
 
 
 

KOMMENTERA
Postat av: Sisselisiss

Hahahhahahaha bästa receptet på länge x'D
Ser så sjuuuuukt mycket fram emot framtida yolokitchenkategorien!!

2014-04-06 @ 10:43:11
URL: http://nattstad.se/swanesjoo

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0