Going back to my roots #mimms50

 
 
 
 
 
 
 
 

No freedom 'til we're equal, damn right I support itHerre min je. Har haft ett fantastiskt riksting, såklart. Där höjdpunkten möjligen var lindyhop workshop men också de många skillade talare sm finns i Unga Vänster.

I övrigt är jag lika kollrig i huvudet som vanligt. Massa att göra i skolan och massa att göra i "livet". längtar otroligt mycket efter vollyboll i morgon. shit vad hurtigt??


The words she knows and the tunes she humms

Egentligen är det dags för snapchat sunday men har inte tid med det heller! Det har ju varit 30årsfest! Tyckte att det eventet var viktigare än snapchat, faktiskt. Det är där jag drar gränsen.

Det var min vän Muz som drog till med 30års fest med 80- OCH 90-tals tema och det gav goda reslutat. Det är också ungefär hur kul som hellst att hon inte kuna välja ett decenie utan var tvungen att ta ett spann på tjugo år. Tror 90talet trumfade 80talet denna gången, kan vara för att 90's har en revival nu (TACK GUD). Det bjöds på snittar, bål och tårtor, kanske väldens bästa hostes. Hur kul som helst!
 
 
 
 
Jag var ju otroligt pepp på denna fest, har samlat på mig en 90tals outfit i flera veckor och här kan ni se resultatet. Jag körde på en girlpower look som kan ses som en merge mellan gingerspice och sportyspice. Var in carachter hela kvällen och fick posa i duschen (såklart??). Kan inte bli för mycket läppenna, eller? Smånypor, hög tofs, choker, yinyan tattoo, magtröja, osv, osv. Skulle vilja säga att alla detaljer är en 90's referens på ett eller annat vis. (Den tredje bilden skulle kunna vara skolfotot på storasyrran till min bästis när jag gick i klass 3. Hon höjden av cooooool)
 
 
 
 
 
 
 
 
Här är resten av de glada människorna! Tack Muz för ett spektakel <3
 
 
 
 
 
You're from the 70's but I'm
 
 
  Foto: en blanding mellan mig, Muzzamil Azlam och Kalle Olsson
 
 
 
 
 
 
 

Ut i kylan finns mina vänner

 
 
 

Samhället har hårdnat. Människor ställs emot varandra som konkurrenter i en allt fientligare värld, var man och kvinna för sig själv och inget till övers för den som råkar falla mellan stolarna. Faller mellan reformer, nedskärningar, utförsäljningar och omstruktureringar. "Vi jobbar på det. Även om det inte märks nu, så jobbar vi på det". Säg det igen med ett ursäktande smil när du inte sitter bakom rektorsbordet utan står i elevens skor. Hon som får leva med hånfulla rop efter sig dag efter dag efter dag i skolkorridoren. Neger. Vi jobbar på det. Sverige jobbar, Reinfeldt.

Klassklyfterna ökar och glider isär. Som två isflak i kastströmmar, med några få som vräker ut sig på det ena flaket och alldeles för många som trängs på det andra, rädda för sitt liv. 

 

En arg lapp på mataffären som utmålar alla tiggare som tuberkulosförpestade bluffmakare. Ett etiskt register över romer hos den skånska polisen. En butiksägare som häller vatten över tiggarkvinnan utanför sin hemköp. Hundratals papperslösa som jagas som skabbrävar i tunnelbanan. Otaliga familjer som får avslag på sin ansökan om asyl. En svart man som blir utslängd från pubben för att "såna som han" inte är välkomna där. En kvinna i slöja blir misshandlad på öppen gata. Detta är inte enstaka, tragiska "incidenter" och sker inte i ett vakuum. Detta är vad som händer i ett land som styrs av vinster för de redan rika. Detta är alliansens Sverige, nyliberalismens föregångsland.

 

Kan du fortsätta att vända bort blicken? Din tystnad och passivitet är en förutsättning för högerpolitik som banar väg för motsättningar, utanförskap och främlingsfientlighet. Högern tjänar på att du tittar bort och låter syndabocken bära skammen själv, men ska vi klara oss i land på detta ostadiga isflak kommer vi behöva sluta samman. I en samhällsdebatt som avhumaniserar människor med viss bakgrund eller etnicitet så är det kanske lätt att blicken flackar. Men det är dags att se varandra i ögonen och där finna samma längtan, hopp, åtrå, svagheter och glöd som vi alla kan bära på. Där ska vi mötas och där ska vi samlas, och i solidaritet ska vi förändra. Det är dags att du organisera dig och kämpar för ett samhälle fritt från förtryck.

 

 

 

 

 

Ung Vänster har initierat en solidaritetsaktion mot rasism mot Romer, en folkgrupp som ständigt smutskastas. Vi måste ta hat mot Romer på allvar, visa ditt stöd på vår fb sida. Gilla, lägg upp en bild och dela! #solidariteti

 
 
 
 

yolokitchen spaghettitipsar

 
 
Pasta är ca 60% av matcirkeln och därför en stor del av det mänskliga intaget av... gluten. Och Italien. Det ställer alltså höga krav på mängden pasta per måltid. Mitt bästa tips för att inte stå där med för lite spaghetti,i till din random ihopblandade såsröra av allt som finns i skaffetiet och frysen, är som följer:

Kan du sluta nävan kring det så är det inte tillräckligt.


Happy cooking folks!
 
 
 
 
 

Snapchat sunday ofcaurse

 
 
Höll nästan på att glömma min personliga favorit, snapchat sunday. Har är veckan gobitar, och blir det lite mycket av mina egna snapchats ibland så är det för att det inte är "helt okej" att screenshotta andras snapchats alla gånger. Snapp'a gör man typ lite in confidence, jag vill ju inte hänga ut mina peeps. Bara visa, och bara ibland, höhö.
 
 
 
Roadtrippin' with pimps and thugs
 
 
Från Lise
 
 
 
 
Från Bob. Such a silver fox, brah. Och skills med penna, seriöst impad av denna konstform.
 
 

Cuz I depend on me

 
 
 
 
Först och främst hade vi en fet kväll med bara bruds I fredags. Åt middag på Ågläntas premiäröppning och sedan en gudomlig frozen cheestcake hemma hos en av oss. Massa drinker av olika slag (se tidigare inlägg #yolokitchen). Dansade sedan häcken av oss på Oscars, freakin fabulous. Så var det skön att va rockabilly för en kväll, helt ny upplevelse. Men allt som förespråkar tuperat, stort hår och bandanascarf är fine by me.


Och på lördagen hade vi Distriktsårskonferens i Västernorrland som var jättepeppig och fin. Bra diskussioner, bra verksamhetsplan och en fet styrelse vald. Har inte varit såhär Ung Vänster pepp sen jag gick med tror jag, skönt med nytändning! Times they are a-changing <3
 
 
 
Konferenscrew + fotografen Isabell
 
Hälften av en glad nyväld distriktsstyrelse
 
 
 
 

yolokitchen launching with some Västralong istea

 
 
Så efter jag postat tweeten inser jag att det är val bara tametusan att köra. Här kommer ett nytt inslag på bloggis, Yolokitchen! Den jävligt impoviserade, spontana och mest höftade husmorsskolan du kommer skåda, lets do this!!
 
 
 
 
Blev bjuden av en klassis på hemmagjort iste och fick ett recept. Därifrån så har jag kokat ihop iste i några omgångar och kastat i lite allt möjligt, recept är väl lite för uppstyrt för min köksstil, men man måste ju ha nått att gå efter. Detta óskuldsfulla lilla dryck förvandlade jag snart till en utmärkt drink, som gick hem hos massorna... de stora stora massorna som ryms i min etta på Västra lång.
 

Västra long istea
3 liter iste med smak av allt.
Du behöver:
Vatten
Te
Socker
Cironextrakt
Nått med sting (exempelvis absolut päron)
 
Tillagningstid: Beror helt på hur mycket du är redo att bränna dig, men kanske 40 minuter för en noob.
 
 
1. koka upp vatten. Med andra ord sätt en kastrull med lite blask I botten på full värme och koka upp vatten i vattenkokaren i omågngar och häll över. Snabbt ska de gå, att koka upp tre liter vatten direkt på plattan har man inte tid med om man ska förändra världen under en och samma livstid också.
 
2. Kasta i minst åtta tepåsar. Antagligen några till. Idag hade jag en blandning av citron, forest fruit, aprikos/passion. Man får väl smaka av eftersom, vill ju gärna ha untz.
 
3. Häll i mycket socker. Kanske. 3 dl, kanske mer, kanske mindre, jag vet inte.
 
4. Häll i mycket citronsaft. Kanske 1 dl.  Citronsaften är nykelingrediensen, den är det godaste.
 
5. Häll i den sista skvätten av honung, det kan funka. Eller låt bli.
 
6. Låt koka en stund och smaka av, häll i mer av nått om det inte känns riktigt rätt.
 
7. Plocka ur allt te, det värsta som finns är när te blir sådär bittert av en påse som legat i för länge. Men jag låter de ligga iaf 20 minuter. Typ. Har man i de för lite så får man bara färgen, såatteh, lagom är bäst i detta fallet.
 
8. Häll i en halv flaska Absolut päron. Smaka. Häll i mer cironextrakt. Smaka.
 
 
Ställ på balkongen eller nått och låt svalna! Bra att göra dagen innan om man inte har en balkong eller dyligt, eventuellt sänk ner kastrullen i ett kallt vattenbad i diskhonen.
 
Now migel and make change!
 
 
 

Ops, a fortunate accident just happened

Det märks att jag var ute i blåsten halva dan för väl hemma då alvedonerna avtog bultar öronen och halsen som aldrig förr. Finns det något bedövande att hälla i örat för att bara få domna bort? En halvtimme till och jag tar mer dubbla alvedon och får förhoppningsvis somna i frid innan jag vaknar halvdök och eländig vid daybreak igen.

Så kanske är det inte konstigt att när en rabattkod från hm dök upp i brevlådan så var jag lite extra angelägen att få hem något fint, som lite grädde till en lite för stark kopp kaffe. Men så spontant var det ändå inte, har haft dessa och andra plagg liggandes i shoppingvagnen en lägre tid, det var bara en liten knuff. Äntligen en topp med strappy axelband, äntligen en lååång tråkåkofta. Men denna spetsskapelse var en helt ny överraskning som nästan fick mig att trilla av stolen. Hoho, färg, tyg, form, flow, uttryck, att det kan vara så beroendeframkallande. Nästa vecka är de mina.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0