Hey little mister driver man keep your head up we are nearly there

Spenderar många timmar i lerstudion på skolan och har fått acceptera att det kommer vara igenkloggat med lera under naglarna för en tid framåt. Inte ens mening att ta bort det, vips så är det där igen. Men det är det fina med utbildningen också, att vi får skita ner oss - som fan! Men sen i slutet på kursen så får man stå framför en ansamling människor och presentera idé, arbetsgång och slutverison. Den perfekta blandningen av handarbete och event-fin.
 
Men den här våren kommer bli så jävla fullproppad med allt från ungvänster till plugg till tjejjour till kårvakt till... Kommer bli tufft men antagligen sjukt awesome också.
 
 
 
Nya hoodien från H&M har norskinspirerat mönster
 
 
Halsband som var ämnat att bli försäljningsobjekt blev visst nytt egen favoritpimp. Men kan meddela att jag faktiskt jobbar på med mina fimo-lera accosiarer och har snart strax över 15 stycken jag tänker skicka upp till kalix för att säljas på väns tatueringsstudio. Ja det är good news to me anyway.
 
 

Don't go screaming if I blow you with a bang

 
 
Hatet mot när hatet pratas om

Ja det är sant, jag lackar ur totalt. Skrev i etttidigare inlägg om näthatet mot kvinnor och att det inte kommer kunna bortförklaras nu, och om nån försöker vore det patetiskt. Det som händer är inte bara patetiskt, det är ett helt enormt, läskigt monster som kvicknat till och spyr diverse saker från alla möjliga kroppsöppningar. Monstret har alltid varit aktiv, klampat runt på kvinnor och hållt dem i shack. Men häromdagen petede vi det i ögat och efter det har den bara gått RAMPAGE non-stop.
 
 
 
 
 
 
Det som disskuterades var de sekualiserade våldet som kvinnor möter på internet när de uttrycker sig om diverse saker. Det kan vara nästan vad som hellst, men oftast så är det feministiska åsikter som blir nermejade av våldtäktshot. Uppdrag granskning gjorde ett avsnitt om detta och det har snurrat en del klipp från det på internet och kommentarsfälten till dessa har såklart svämmat över av "monstergalla".
 
Det man har fått göra är att stänga ner kommentarsmöjligheten till klippet om näthat på grund av att de fyllts av ett bubblande, osande kvinnonäthat. En sådan otrevlig mary-go-round! Jag är inte förvånad över att hatet finns i detta ojämnställda samhälle vi lever i men är helt ärligt lite förvånad över höjden av dumet man når när man skriver våldtäcktshot till kvinnor som är med i en dokumentär om sexualiserade våldshot på internet. Antingen är en stor del av befolkningen tappad med huvudet före i golvet, född bak ma fjösa eller varit med om en olycka som medföljde permanenta skador i delen av hjärnan som känner empati och medmänsklighet. Eller så finns det ett strukturellt förtryck av kvinnor. Som uppenbarliogen ofta tar sig i utryck med hot om våld och våldtäckt när de som är i maktpossition känner att deras ställning är hotad.
 
Tack alla ni som sprider inlägg och klipp som höjer medvetenheten och den politiska analysen av problemen. Vi tänker fortfarande inte tystas! No more.
 
Aktuella länkar kopplade till detta blogginlägg:
Kommentarsfälten stängdes http://www.svt.se/nyheter/sverige/kommentarsfalt-om-nathat-stangdes
Uppdrag granskning SVT play http://www.svtplay.se/video/995361/del-4-av-18
Mediakvinnorna läser upp hatbreven http://www.youtube.com/watch?v=k_pLmq8d7Mk
Intervju med kvinnorna i videon http://www.svt.se/ug/sa-har-nathatet-paverkat-oss
 
 
 
Låten är Bad Girls

Jesus sa vänd andra kinden, vända kinden är det ända som jag gjort, vi går ner på stan

 
 
Lever dubbelliv. På förmiddagen är jag den snälla, skojjiga industridesignstudenten som är kreativ i lerstudion med sina härliga klasskamrater. På eftermiddagen blir jag den viktiga axelvadsbärande personen som går på banken och läser tidningen på bussen #boom
 
Antar att det framgår vem som har vilken outfit, annars får jag väl ursäkta då.
 
 
 
 
 
Låten är Sanningsdan

I will allways be your soldier, I'll be marching by your side

 
Vi tänker inte hålla käft

 
 
 

Jag vill tacka. Tack! Tack, så innerligt mycket tack, till ni modiga kvinnor som är med i det här klippet. Ni är rösten för oss som inte kommer låta oss tystas av hatet. Jag vill inte upprepa de sjuka, sexistiska kommentarer som läses upp i den här videos, utan ni får titta själva.
 
För faktum är att det inte är någon knappgök här och en random gris där som utgör männen som är "ansvariga" för kvinnoförtryck. Utan det är gruppen män som förtrycker kvinnor, och vi måste kunna prata om mäns våld mot kvinnor som de strukturella problem det är. 
 
Det är inte ovanligt att få hot eller glåpord om du öppnar käften på internet. När man inte behöver ta ansvar för det man skriver, anonym vid sitt tangentbord, så är det så mycket lättare för dessa män att spy galla över det som hotar mest. Kvinnor som tar plats. Kvinnor som syns. Kvinnor som utrycker sina åsikter. Kvinnor som är feminister. 
 
De som delar med sig i videon är journalister, programledare och författare, tror ni deras manliga kollegor får samma sorts "kritik" i mejl från upprörda människor? Tror ni att exempelvis en kränkt rasist skulle skriva åt en malig journalist "du borde straffknullas"? Nej. Sexualiserat våld, som är just vad detta är, riktas mot kvinnor. Det är ett effektivt sätt att trycka ner oss eftersom vi lever med vardagsrädsla. Hälften av alla kvinnor i Sverige har erfarenhet av våld från en man. Även de som inte har påverkas av den ständiga vetskapen om att det kan ske. Våldet är alltid mer eller mindre närvarande för oss.
 
Så därför är jag oerhört tacksam mot alla de kvinnor som ställer sig upp och säger som det är. Det gör min vardag lite lättare. Att det inte bara är jag som "borde hålla käft" utan att det är riktat mot kvinnor som grupp. Då känner jag mig lite mindre som ett freak. Men också för att när offentliga, "vanliga" kvinnor berättar vilken skit de får ta så får det uppmärksamhet. Detta klippet har spridit sig som löpeld över internets sociala medier och ingen kan bortförklara detta kvinnohat. De kan försöka, men de kommer vara patetiskt. Varje gång vi får en röst som folk lyssnar på höjs medvetenheten om det skeva samhälle vi lever i. Därför är jag stolt. Vi är systrar.
 
Backa gärna upp brudarna i kommentarsfält på youtube och facebook, visa att vi inte accepterar att det bortförklaras! 
 
I am woman, and when i think - I must speak! 
Beyoncé
 
 
 
(Ursäktar eventuella stavfel på förhand. Tycker jag har rätt att blogga trots att jag stavar som en kra-ta)
Låten är I will always be your soldier

You're the one I can allways call, when I need you make everything stop

"tja, tja bloggeeeen!"
 
Det är ju inte så att jag slutat klä mig i feta outfits eller göra schyssta makeups, jag har helt enkelt inte tid att fota av dem! Det ÄR synd om er som går miste om dem. Jag känner skuld. Men tacka vet jag instagram asså. Lättillgänglig och amatörmässig, halvkassa mobilbilder hör hemma där och jag känner ingen prestationsångest över kvalitén. Men bloggen, är det okej med spegelbilder fulla av tandkrämsfläckar då? Tveksam.

Här har vi Januari i några filter-fina instagram bilder. Kan bland annat se nya röda skjortan som jag svidar runt i. Har flera finfina nya plagg, två grymma hoodies från HM's killavdelning. En asmysig XL och en apafin M, för lite olika tillfällen, hehe. Konstigt
 
hur hoodisar på tjejavdelningen är tunnare och kortare och stolekarna mycket midre, men kostar alltid mer?? De jag köpte nu var typ 200kr styck, medan en tröja jag kollade på för brudar var 300kr och sämre kvalité. Whats up with that? Det är så jag överväger att skriva en gråtfylld status på deras facebookpage och kan spridas som en löpeld genom facebook. Sånt gillar massorna.

Allt gott!
 
 
 

 
 
Har haft en nästintill vit Januari också. Dessa är alkoholfria och var typ det godaste någonsin. Känner att man borde sluta köpa alkohol på krogen pga GRISDYRT och njuta av alkoholfritt. Billigt och mysig.
 
 
Låten är Love on top Beyoncé

RSS 2.0