"A trip down memory lane"

Sådant som av någon anledning inte hannat på bloggen, som jag ändå gillar.

"Thats no reason not to look ravishing!"
/Fabian Skarp

"Oh, that good old 50's"

Ondulera
Här har vi den härliga höstfrisyren nr 3. En, enligt mig, 50's inspirerad look med Ondulerad lugg. Ett fin ord jag lärt mig av kamrat majalööööw, vilket innebär den vågiga luggen. Du behöver, hårspray, hårnålar, locktång, snodd, och nu ska ni allt få en genomgång.

1 & 2. Kladda in håret i lite vax, Dust it eller hårspray och tupera på den motsatta sidan från benan, lugg-sidan, om du har någon. Detta för mer POOF i frisyren, lägg sedan över lager hår från andra sidan. Lyft ett lager hår på benan-sidan, den motsvariga, och för om proceduren, POOF POOF POOF.


3 - 8. Nu sker Onduleringen. Först: Spraya eller vaxa översta delen på håret aningen. Lyft övre laget på "lugg sidan" och knip locktången så nära skalpen som möjligt. Tips! lossa och knip lite då och då på ungefär samma ställe för att det inte ska bli kantmärken på håret Tips!

Vidare: Flippa locktången över och knip om håret där vågen nedanför skall vara. med att flippa över menar jag att om du stack in den runda delen under håret sist, så ska du sticka in knip delen under håret här näst, som visat nedan.

Sen: Fortsätt att flippa locktången och gör en våg upp, våg ner, våg upp, våg ner strax under den du gjorde innan. Se nedan! Och så gör du om det igen, allt med locktången, för att det ska bli bra vågor.

9 - 10.Om du har som jag, lugg, bör du fästa den under svallet med ett par hårnålar.
11 - 13. Fånga upp så mycket får du kan i en låååg hästsvans, tajt! Själva ondulerings håret var i mitt fall inte tillräckligt långt för att fästas med snodden, så den fäste jag med en hårnål bakom örat. Dra lite i håret huvudet runt för att få mer POOF. Dra sedan en kam genom vågorna. Obs! Viktigt steg!! Obs!


14 - 15.Skruva håret till en tajt knut i nacken, se nedan, som du fäster med hårnålar. Lyft och fäst "hängande hår" med nålar under knuten, se bild 14. Det ska vara POOF uppåt och utåt, inte neråt.

Så! Peta in hårnålar där det behövs, här och där, kom ihåg at korsade nålar håller bäst. Det är inte så jätteondulerat men så gått som jag kan få det.
Fabian Skarp a la 50'sEdit:

Lena hade ett smart sätt också, lätt och skonsamt!

" Hej! Läste just din blogg och har ett tips på hur man kan ondulera (är det ett riktigt ord?). Görs på blött/fuktigt hår: Gör sidbena och fäst hårnålar längs med håret så att det blir vågor i håret. Låt torka. Ta-da! mer skonsamt än locktång!""Thats no reason not to look ravishing!"
/Fabian Skarp

"Imortal, wisest and fairest of all beings"


Här är Höstfrisyren nr 2,
väldigt lätt, Alv-insprirerad frisyr med en liten twist på vardera sidan om benan. Detta är ingen rocket sience, så det känns överflödigt med en ingående beskrivning. Men här är ett videolipp på hur man gör en twist, Frida Fahrman får stå för instruktionen idag. Så gör ni bara som hon visar fast i mindre skala, fäst med två korsade hårnålar bakom örat och så, tada!


Toppa looken med stooora glammiga lockar halva längden och neråt, och en enstaka liten fläta här och där (är en väldigt flät-kär människa)

Dom två sista frisyrerna dyker upp:

Mån 11 Okt
Ons 13 Okt"Thats no reason not to look ravishing!"
/Fabian Skarp

"God I love my eyebrows!"
Och hör sen!"Thats no reason not to look ravishing!"
/Fabian Skarp

"Cuckoo's nest"


Fågelboet

Här har vi höstfrisyren nr 1, och vad höstigt det blev sen! Tänkte köra en step by step
beskrivning, så att om du känner att detta är nått för dig så här har du hur jag gick till väga.


Jag använde:
Hårnålar
Rönnlöv & Bär
Hårvax

1. Fläta några flätor i dom längre delarna av ditt hår, för min frisyr blir det alltså underhåret.

2. Använd vax i topparna av dom tre delarna på flätan och fläta så långt som går, då håller dom sig utan snoddar och skit.

3. Håll undan flätorna och tupera hela håret med händerna. Tänk fågelbo! Det hjälper om håret är lite lockigt och vågigt, och ännu bättre om det inte är nytvättat.

4. Greppa hela högen tuperat hår sno runt ett par varv och fäst högt på huvudet, i virvelhöjd. Så du får, vad som ser ut som, en förlängning av huvudet, bestående av hår. Tips! Fäst med korsade hårnålar för maximal hållbarhet. Tips!

5. vrid och vira runt fläter lite hur som helst, och fäst inunder tovorna på samma sätt med hårnålar.

6. Ta en stjälk med blad och ett knippe bar och fäst estetiskt med hårnålar där du föredrar att ha dom. Tips! skaka av löv och bär utomhus, annars kan det följa med kryp.. blää.. Tips!

7. en svepande lugg, eventuellt fäst med hårnål och något fint blad, är som pricken över i'et.


Det är alltså meningen att detta ska se stökigt och stort ut. Höst höst höst! en enda lövhög, göm en igelkott under hårsvallet så är det ju som klappat och klart.


Hoppas detta uppskattades, datumen för dom kommande höstfrisyrerna är:

Lör 9 Okt
Mån 11 Okt
Ons 13 Okt"Thats no reason not to look ravishing!"
/Fabian Skarp

"Braid it, or he'll swing!"


Gått igenom lite skissblock och sånt. Helt inne i en hår period känner jag. Därför ska jag
lägga upp en ny härlig höstfrisyr varranan dag framöver. Vi tar det igen med stora bokstäver..
En Härlig Höstfrisyr:Tors 7 OktLör 9 OktMån 11 OktOns 13 Okt

Se till att titta förbi igen, Peace!"Thats no reason not to look ravishing!"
/Fabian Skarp

"supersimpel favoritsminkning"Jag har blivit väldigt kär i min nya "look".
Proslinansikte, väl ifylda ögonbryn, definirade ögon med gel liner och
väldigt ljus makeup med en hint av rosa och aprokost.


Jag kände mig väldigt fin idag, det är en trevlig känsla.


"Thats no reason not to look ravishing!"
/Fabian Skarp

"Ursula"

Tjena! Snubblade över en blogg so heter Purity som just nu har ett sminktema som är Disney skurkar. Dagens skurk är Ursula från lilla sjöjungfrun, och jag blev väldigt peppad att göra min egen tolkning! Väldigt roligt med sådana hära teman. Testa du med! Och säg gärna vad du tycker ^^
"Thats no reason not to look ravishing!"
/Fabian Skarp

"Make Up your mind"Jaha så var man arbetslös igen, och vet ni vad det innebär? Ett lyst fölr bloggen! Har dock en del uppdrag och annat ändå, men ingen heltidssysselsättning.

Häromdagen var jag på en Make Up store klubb-grej och köpte lite goodies. Har personligen aldrig köpt nått där förut, det är lite pricy, men den kvällen var det 20% rabatt. Så vart jag medlem och får gå på alla sånna kvällar framöver :D Så äntligen har jag en fungerande mascara, har kombinerat tre olika, lika tomma, mascaror i flera månader. Vilken sklinad det blev!

Filar på en nu header, det är svåårt!

"Thats no reason not to look ravishing!"
/Fabian Skarp

RSS 2.0