"Depends on the lashes"

Givet tillskott till "ögonkittet" ;)


Jag har inte haft många möten med lösögonfransar, så fick jag ett "ögonkitt" av en vän i födelsedagspresent, i december 08. Där följde den här Depend förpackningen med, men den har bara legat och väntat på att få bli använda och det blev dom första gången i slutet av agusti.


Mina är av märket depend, som sagt och synes på bilden nedan, som inte är nått supermärke men jag är inte catwoman heller, så it works for me.I förpakningen medföljer två små tuber med lim, avsett till ändamålet att lima på ögonfransar på ögonlocket. Ett svart och ett vitt (och om någon vet varför man skulle vela ha vitt, please share!)

Tips! Jag har använt det svarta limmet två gånger, och jag kollade nyss och det är fortfarande fräsht att använda. Nu bor limmen i en föredetta cigarillask av merket Cortez, och den svarta är "igenkorkad" med en säkerhetsnål, så det inte torkar. För dom är inte återförslutbart. Jag har använta fransarna två gånger också för dom återanvänder man lätt genom att fästa dom på plastinredet som dom kom på, så dom håller formen.


Sen skulle jag vela påpeka att jag inte är snål, inte ens sparsam, bara lite praktisk ibland. Främst för att jag har väldigt begränsad inkomst. Därför sparar jag på limmet!

På förpakningen råder dom en att aplicera me pincett, men det tänker jag inte testa igen.. högst otympligt.

Det är få saker med att limma på extra ögonfransar på sig själv, som inte är otympligt!!

Personligen tycker jag det är kul när det är lite jobb bakom det hela. Det kan bli kladdigt, så våtservetter är bra att ha till hands, jag har alltid gärna våtservetter när jag sminkar mig för det blir mycket pill med fingrarna.

Man bör ha mörk eyeliner (svart) och kajal, för att dölja var lösfransarna börjar och slutar. Sen är det bara att kamoflera dom i sminket ;)

Det här är resultatet av första gången med lösögonfransar i härligt badrumsljus, och det var jättehärligt!
Sen har vi den här "damen" på youtube som gör det effektivt och pedagogiskt ;P med sina egena smarta lösningar och tips (och snygg övrig makeup). Kolla in den innan ni sätter igång, och läs på förpackningen.


Vad har du för tips och erfarenhet med lösökonfransar?
Rekomenderar du nått speciellt märke?


"Thats no reason not to look ravishing!"
/Fabian Skarp"Jag ska bara gå och pundra håret lite"

Osis+
Dust it


Sidan Bangerhead.se ger denna beskrivning av produkten och säljer densamma 2 för 199:-
Vilket är ett kungpris jämfört med vad jag gav för den på en salong i Östersund.

"En av Schwarzkopf OSiS-seriens riktiga storsäljare! Dust it är ett lätt puder som ger ditt hår extra textur och volym som håller hela dagen. Applicera en liten mängd i hårbotten och forma med cirkelrörelser."
Själv har jag haft Min Dustin (som jag brukar kalla "han") i drygt ett halvår, och den är nu halvfull, så man får mycket volym för pengarna! Tyvärr måste jag säga att den inte fyller sitt fulla syfte för mig som har tjockt och tungt hår, det är få tilltyg som funkar på mitt hår ensamt, kombinera does the trick. Dust it fungerar snarare som ett komplement till tupering eller liknande och gör håret sträft centimeterna närmast botten och statist, så det håller sin volym.

Men min gode vän Käma (hennes blogg) äger också en Dustin och till hennes långhåriga rockfrisyr gör den under för volymen. Hon säger själv:

"Dust it kan vara det bästa som hänt mig i hårväg sen hårmascaran kom på 90-talet. Den som inte har prövat Dust it har inte funnit sin sanna frisyr".


Apliceringstips:
Lyft det aldra översta hårlagret och "dutta ut" dust it närmast skalpen. Sen lyfter du ett lager till och gör samma sak. Ingen idé att pudra långt ner i nacken, utan håll dig på övre delen av huvet.
Jag brukar hålla ett finger för hälften av hålen i öpningen, för att snåla lite, funkar lika bra det.
Sen är det bara att rufsa och headbanga bäst man kan och kanske komplimentera med vad som annars brukar funka bra för en själv, tupera underhår eller/och en volym mouse brukar jag köra på :)


Vad tycker du om din Dustin?
Eller tänker du skaffa din nu? :P


"Thats no reason not to look ravishing!"
/Fabian Skarp

Varför Fabian?


Ursprunget till bloggnamnet är ett bardomsminne. Jag och min bror såg alltid mycket på tecknat och extra mycket på serien om Darkwing duck. Alla vet ju att bovarna i den serien har hypercoola skurknamn, och fabian skarp är ett av dom.

På denna bristfälliga wikipedia sida kan du läsa mer om darkwing, på svenska, och om några fler bovar och hjältar. Dock är inte Fabian Skarp med, men han hittar ni på den här bloggen i stället.

Tjing so long!


"Thats no reason not to look ravishing!"
/Fabian
(<---Hypercoolt skurknamn)

För att kolla Layout

When you're down and out,
When you're on the street, my Lord
When evening falls so hard
I will comfort you.
I'll take your part.
Oh, when darkness comes
And pains is all around,
Like a bridge over troubled water
I will lay me down.
Like a bridge over troubled water
I will lay me down.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0